În luna decembrie se organizează o Vizită de studiu şi documentare la Strasbourg, având ca obiectiv principal vizitarea instituţiilor europene şi internaţionale: Parlamentul European, Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Pentru mai multe detalii: http://www.ulbsibiu.ro/ro/stiri/news.php?news_id=1546
Centrul de Documentaţie Europeană
de pe lângǎ Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
organizeazǎ a VI-a ediţie a manifestǎrii
“Zilele Cariere europene – cariere internaţionale”,
printr-o nouă Vizitǎ de studiu şi documentare la
Parlamentul European şi Consiliul Europei – Strasbourg
9-19 decembrie 2011
Grupul de participanţi va fi constituit din persoane interesate de problematica europeană (studenţi, elevi, masteranzi, absolvenţi, cadre didactice, tineri profesionişti). Selecţia participanţilor se va face după următoarele criterii:
~Curriculum vitae la zi + Scrisoare de intenţie adresatǎ organizatorilor
~Cunoaşterea obligatorie a unei limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză sau germană)
Taxa de participare este 185 de euro şi include: drepturi de participare, programul vizitelor oficiale la instituţiile (Parlamentul European, Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului), transportul dus-întors România-Franţa cu autocarul, cazarea (6 nopţi cu mic-dejun asigurat), excursii locale, mese festive, cheltuieli organizatorice. Înscrierea se face pe baza principiului „Primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile (40), dupǎ avizul favorabil al coordonatorului de proiect.
Vizita de studiu şi documentare la Strasbourg va cuprinde o serie de activităţi:
1. Familiarizarea participanţilor cu instituţiile europene: Parlamentul European, Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (structurǎ, principii de funcţionare, ambianţǎ de lucru). Pe perioada vizitelor oficiale, grupul beneficiază de asistenţă specializată;
2. Urmărirea, în direct, a dezbaterilor politice şi internaţionale;
3. Asistarea la ceremonia de decernare a Premiului Sakharov al Parlamentului European pentru libertate de gândire şi promovarea drepturilor omului;
4. Participarea la seminarii şi mese rotunde privind rolul acestor organisme fundamentale, susţinute de către specialişti în domeniu;
5. Întâlnirea cu diverse personalităţi implicate în viaţa social-politică europeană şi internaţională;
6. Consultarea de materiale şi fonduri bibliografice tematice – centre de informare şi documentare europeană, biblioteci, librării –, demersul constituind baza unor cercetări ulterioare din partea studenţilor (pentru lucrări de licenţă, de masterat, studii individuale);
7. Periplu cultural european (Tradiţii şi obiceiuri de iarnă alsaciene, dar şi Târgurile de Crăciun de la Viena şi Salzburg)
***
Calendar:
Selecţia dosarelor de candidatură, înscrierea participanţilor,
precum şi plata integrală a taxei (14 oct.-14 nov.)
Reuniune de informare privind desfăşurarea vizitei de studiu (18 noiembrie)
Deplasarea la Strasbourg (9-19 decembrie)
N.B. Taxa de participare, odatǎ achitatǎ, nu mai poate fi restituitǎ. Alte cheltuieli legate de sejurul în Franţa (mese suplimentare, alimentaţie specifică, bani de buzunar, intrări la muzee etc.), de asigurările de sănătate, precum şi îndeplinirea formalităţilor referitoare la regimul călătoriilor cetăţenilor români în străinătate, nu intră în sarcina organizatorilor!
Acţiunea se înscrie în seria manifestǎrilor derulate sub egida Centrului de Documentaţie Europeanǎ din Sibiu şi vine în sprijinul unei mai bune înţelegeri a procesului decizional şi a structurilor instituţionale ale Uniunii Europene, încurajând implicarea activǎ a tinerilor şi cetǎţenilor în cadrul mecanismului comunitar.
Contact:
Lector univ. dr. Dan-Alexandru Popescu, coordonator proiect
Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, ULBS
Sibiu, Calea Dumbrăvii nr. 34, et. II, cam. 14
Tel./Fax: 0269 42 21 69
Email: dalex.popescu@gmail.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu